Broderi och integration – där människor möts från olika världar skapas magi
- Konst och hantverk
Under 15 veckor har kvinnor från flera länder deltagit i broderiprojektet Broderi och integration i Textilmuseets lokaler i Borås. Tillsammans har de broderat, övat det svenska språket och utbytt erfarenheter med ledning av textilkonstnären Mira B Lindh.
Med folkbildningens metoder möjliggjordes en plats för kvinnor med olika etnisk och kulturell bakgrund att mötas kring det gemensamma hantverkskunnandet.
"Vi ville skapa möten mellan människor som sällan möts och en plattform där det är självklart att kvinnor är betydelsefulla, kompetenta och har en viktig plats i samhället. Vår förhoppning var även att projektet skulle leda till nya relationer, skapa spontana mötesplatser och att nya sammanhang skulle uppstå. Och ge ett bestående värde för dem som deltagit.", berättar Lena Sjöberg, verksamhetsutvecklare på Sensus.
Pressinbjudan
Välkommen att träffa deltagarna och Mira onsdag och torsdag 6-7 februari (när hon hänger utställningen) även vernissage 9 feb kl 13.00 . Textilmuseet Borås, utställningen visas 9 februari - 9 mars 2019
Måndag, Tisdag, Onsdag 10-17.00
Torsdag 10-19.00
Fredag, lördag, söndag 10-17.00
Projektet
Broderi och integration är ett projekt som Sensus driver ihop med textilkonstnären och brodösen Mira Bodiroza Lindh på Textilmuseet i Borås.
Mira Bodiroza Lindh
Mira Bodiroza Lindh är baserad i Falkenberg men är mycket i Asien där hennes broderier efterfrågas, hon driver företaget MB Form. Hon är brodös, projektledare, idéagent, destinationsutvecklare, inspiratör, föreläsare slöjdutvecklare och eventmakerska.. Mira älskar möten och att skapa plattformar där människor möts från olika världar, vilket skapar magi. I det här projektet vill hon visa på möjligheter att utveckla slöjd som näring. Hon tror starkt på att ”Handcraft is the future”. Läs mer om Mira Bodiroza Lindh på www.mirabodiroza.com.
Kontakt:
Mira Bodiroza Lindh
070-656 78 88
siravira@hotmail.com