GÖTEBORG

Workshop Hållbarhetsstuga för scoutledare

Kom och var med på ett inspirationspass i hållbart friluftsliv med fokus på vår utrustning tillsammans med Stina Lidvall från Regn Repair

Startdatum

10 november 2024

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 9:30 - 12:30

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll

Välkommen till en workshop där vi tittar närmare på hur vi kan göra vårt friluftsliv mer hållbart när det kommer till vår utrustning, med fokus på textil. Vi kommer tillsammans vandra igenom Hållbarhetsstugans fem steg: Vårda, laga, återbruk, återanvänd och handla medvetet, och fundera på vad vi kan göra och tänka på under varje steg för att våra grejer ska hålla längre och utgöra en mindre belastning på miljön. Vi kommer att prata om både personlig utrustning samt kårens utrustning. Detta pass är en teoretisk introduktion, för mer praktisk kunskap i hur du lagar och vårdar din utrustning anmäl dig till den uppföljande studiecirkeln.   

För vem? 

Arrangemanget är för dig som är utmanare och ledare i Göteborgs scoutdistrikt. 

Schema 

9.30-10.00 Fika och drop in

10.00 Workshopen startar

12.30 Avslut

Anmälan

Det finns 15 st platser, först till kvarn!

Studiecirkel

Arrangemanget följs av en mer praktiskt studiecirkel. Det finns inga krav på att också anmäla sig till den samt inga krav på att ha varit med på workshopen för att kunna delta i studiecirkeln men vi tror att de båda kompletterar varandra på ett fint sätt för både teoretisk och praktisk kunskap. Läs mer och anmäl dig till studiecirkeln här.


Arrangemanget sker i samarbete med Västra Götalandsregionen, Regn Repair och Göteborgs scoutdistrikt

 

Arrangemangsid: 1597684

Ledare

Julia Carlbäcker

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter