LINKÖPING

Tuesday Session Meetup #9 Pop-prodda!

Har du någonsin velat veta hur radiohits blir till? Eller hur ska man tänka när man skriver och producerar kommersiell pop? Tuesday Session Meetup är ett föreläsningskoncept arrangerat av Sensus och Musiknod där låtskrivare och producenter visar hur man arbetar i dagens musikbransch. Denna gång fokus på popprodd!

Startdatum

29 oktober 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Se beskrivning

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll och upplägg 

Denna träff ska vi gå igenom två popproduktioner med producenterna och låtskrivarna Fabian Frid samt Sam Falakeh. Sam är känd under artistnamnet SVM och kommer göra en djupdykning i hans gitarrbaserade radiopop-sound, där han bland annat släppt låtar med majorartister såsom Sofijah! Fabian kommer att ta oss igenom hur han gör indiepop åt hans band Solpolen, som bland annat ska spela på Lars Winnerbäcks Nyponet-ceremoni. Under två timmar får vi en inblick i deras arbetssätt och bryter ner de beståndsdelar som ligger till grund för de låtar och sound vi många gånger hört på radio och Spotify. 

Genomgången sker i Logic och FL. Vi kommer att gå igenom först hur du bygger upp en struktur. Därefter lite vad man kan tänka på i mixning. Du kan även få tips om lite olika bra pluggar som är användbara. Inspireras av att se två låtar och gå hem och gör en egen låt! Det är faktiskt inte så svårt som man tror!

Tuesday Session Meetup är ett föreläsningskoncept av Sensus.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Tid & Datum

29 oktober kl. 17.55-20.00.

Pris

Gratis, men föranmälan krävs!

Tillgänglighet/Plats

Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade. 

Plats

Skylten, Linköping. 5 minuter från Centralstationen. 

Övrig information

För mer info, kontakta Anton Nessvi tel 070-254 25 63 anton.nessvi@sensus.se

Arrangemangsid: 1609555

Ledare

Anton Nessvi

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter