SUNDSVALL

Teater - Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

Sensus Xperience med Teater Västernorrland

Startdatum

8 oktober 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

3 tillfällen, 9 studietimmar

Pris

350 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Sensus Xperience med Teater Västernorrland - Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

Sensus XPERIENCE i samarbete med Teater Västernorrland är ett projekt som erbjuder deltagaren en möjlighet att komma närmare teater på ett nytt, spännande och djupare plan. Vi vänder oss till både ny och befintlig publik och målet är att öka delaktigheten i och kring teaterevenemang. Projektet riktar sig till personer i alla åldrar. Deltagaren får under tre fysiska träffar närvara vid en repetition eller rundtur och träffa olika kulturarbetare, senare se den publika föreställningen och som avslutning blir det en träff med återblick, utvärdering och reflektion på plats hos teatern.

Den här omgången av Xperience blir kring teaterföreställningen "Vi hade i alla fall tur med ramavtalet" av Teater Västernorrland.

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet
Julia har verkligen träffat rätt i sitt yrkesval. Som kommunal tjänsteperson med ansvar för upphandlingar kan hon allt om beställningsförfaranden, behovsanalys och lagen om offentlig upphandling – och älskar det. Stolt axlar hon uppdraget att vara ansiktet utåt i den unge HR-konsultens employer branding-kampanj, alla måste bidra när den gröna omställningen ska leda till 10 000 nya invånare på fem år. Det som startar i en upphandling av nya vattenautomater urartar snart i en härva av trygghetslarm, swishlistor och internationell storpolitik.

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet är en samtida satir om den offentliga sektorns underbara värld. Pjäsen hade urpremiär på Göteborgs Stadsteater 2021 där den gjorde stor succé och spelade för utsålda salonger. Nu har manusförfattaren Gertrud Larsson skrivit en lokalt förankrad version för Teater Västernorrland.

 

Datum, innehåll och tider:

Träff 1 - Tisdag den 8 oktober klockan 18:00. Vi gör ett studiebesök hos Teater Västernorrland där bl.a. får träffa föreställningens regissör Emma Peters, vi gör en rundvandring och besök i verkstäder, ateljéer och kostymförråd där föreställningarna skapas. Vi träffar konstnärlig personal. Det blir också en fikastund där deltagarna får ytterligare inblick i den kreativa processen som leder fram till premiären av "Vi hade i alla fall tur med ramavtalet".
Vi bjuder på fika.

Träff 2 - tisdag den 22 oktober går deltagarna på föreställningen klockan 19:00.
Obs! Vi ses i övre foajén klockan 18.30.

Träff 3 - tisdag den 5 november - avslutning med en föreställningsanalys, klockan 18:00-20.30.

Vi bjuder på fika.

 

Sensus Xperience bedrivs som studiecirkel hos Sensus.

 

Deltagaravgift:

350 kr

OBS: Sista anmälningsdag är den 2/10 2024!

 

Vad är Sensus Xperience i samarbete med Teater Västernorrland?

Själva konceptet Xperience är en möjlighet att få mer kunskap om och en större upplevelse kring kultur. Det kan handla om att fördjupa sig i en bok som ligger till grund för en teaterföreställning, för att sedan gå på en repetition av på teatern. Det kan ges möjlighet att se lokaler kring verksamheterna och träffa de som jobbar professionellt kring till exempel teater eller musik. Det kan innebära ett besök hos en regissör eller en inblick i hur man jobbar med kostymer och rekvisita kring en teaterföreställning?

Deltagarna får både se en föreställning och öka sin förståelse kring hela produktionen och grundmaterialet, en spännande inblick i en kulturell värld man vanligtvis endast ser från det publika hållet som åskådare. Deltagaren får alltid en fördjupad upplevelse, som till exempel en repetition eller en rundvandring, och en skarp föreställning i Xperience.

Kulturupplevelsen skall förstärkas genom Xperience och detta innebär fler deltagare lockas till nya kulturevenemang i framtiden. Genom projektet ökar Sensus och Scenkonst Västernorrland delaktigheten i kulturlivet på flera plan, vilket i sin tur också har hälsofrämjande effekter. Att öka intresset på detta vis kan dels inspirera framtida arrangörer och kulturarbetare, men framförallt bidra till att fler besökare blir delaktiga i kulturlivet i stort. Vi vill samtidigt också sänka trösklarna för teater och kammarmusik som ofta ses som finkultur.

I framtiden kan andra kulturyttringar ingå i Sensus Xperience, som dans, opera, filmkonst, jazzmusik etc, möjligheterna är stora där samarbeten och intresse finns, framförallt där det finns en publik som kan lyftas och berikas.

Arrangemangsid: 1602721

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter