UMEÅ

Studios for a better day - Music Is Life

Är du mellan 13 och 25 år och har ett intresse för hiphop/urban musik? I Music Is Life med en av norra Sveriges största Urban DJ/Producent Nils Nilson får du chansen att skapa och dela musik med andra som delar din passion.

Startdatum

22 oktober 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:30 - 19:00

Omfattning

6 tillfällen, 2 studietimmar

Plats

LabbetStudio for a Better Day

Skolgatan 52/Sveagatan 8 90327 UMEÅ

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Vi proddar beats, lär oss grunderna på ett dj-bord, hur du går tillväga för att arrangera eller boka spelningar varvat med samtal om livet och musiken. 
 
Beatmaking: Väx som låtskrivare, musikproducent eller dj. Oavsett om du är nybörjare eller har lång erfarenhet, kommer du att utveckla dina färdigheter och få nya verktyg för att uttrycka din kreativitet. I studiecirkeln lär vi oss mer om att göra beats, dj:a och Inspelningsteknik.
  

Samtal om livet: Vi delar med oss av musik vi gillar och pratar om vad låtarna gör med oss. Vi diskuterar allt från drömmar, vad som ger oss glädje men också hur vi kan hantera sånt som är jobbigt. Du får verktyg att hantera de olika delar som behövs i din roll vare sig det är som artist, arrangör eller producent.  

Kreativitet & Välmående: Musik kan vara en källa till inspiration, tröst och sammanhang. Syftet med kursen är att du ska få möjlighet att utforska din kreativitet, stärka ditt välmående och hitta ett sammanhang för din musik och dina drömmar.    

Delaktighet & ledarskap: Du blir en del av en kreativ grupp där vi tillsammans utforskar olika delar runt den urbana musiken. Gruppen består av 4-6 deltagare och leds Nils Nilson. Studiecirkeln formas utifrån era egna influenser, intressen och behov. Ni får stöd i att planera och följa upp er utveckling. Alla i gruppen hjälps åt kring att föra processen framåt; att skapa förutsättningar för lärande, utveckling och gemenskap.  

  
Tisdagar kl.17.30 - 19.00 
22 oktober  
29 oktober 
5 november 
12 november 
19 november 
26 november 
 

Upplägg: Det går att anmäla sig som grupp eller som enskild individ. Vi sätter samman grupper med deltagare som har liknande intressen, behov och förkunskaper. Studiecirkeln pågår i sex veckor, en träff i veckan. Därefter finns möjlighet att fortsätta utvecklas i studion.  

Plats: Ett stenkast från Renmarkstorget i Umeå hittar ni Labbet och Studio - for a better day. Alla träffar för studiecirkeln har vi i den nyöppnade studion som byggts i samarbete med Tim Bergling Foundation. Studion är designad av Jens Eklund, som även designade Aviciis studio i Los Angeles.  

Avgift: Studiecirkeln är kostnadsfri  

Målgrupp: Studiecirkeln riktar sig till dig som är mellan 13-25 år. Inga förkunskaper krävs. 
 
För frågor kontakta: kajsa.poidnak@sensus.se

Arrangemangsid: 1607961

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter