FÄRJESTADEN

Prova på tunnbrödsbak i vedeldad stenugn - FULLT!

Det är något speciellt med att baka tunnbröd tillsammans i vedeldad ugn. Välkommen till en härlig dag i Knap-Ernst stuga i Färjestaden för att få vara med om tunnbrödsbak på gammalt vis! OBS! Fullbokat men du kan anmäla dig till reservlista.

Startdatum

10 november 2024

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Pris

400 kr

Antal platser kvar

Fullbokat

Dagens upplägg

Vi bakar några olika sorters tunnbröd tillsammans, minst två sorters. Alla bröden bakas på surdeg och kulturspannmål och du kommer få fika och några tunnbröd med dig hem.

Du bokar in dig på ett eller båda passen för att själv baka, vi blir fyra aktiva bagare per pass - lunchpaus 12-13. Varje pass kostar 400 kr/person och då ingår gott fika plus att du får tunnbröd att ta med dig hem. Vedugnen börjar eldas redan tidigt på morgonen för att vara varm till första passet. Tunnbröden bakas på surdeg och kulturspannmål, detta ger en helt fantastisk kvalitet som du inte kan hitta i handeln.

Egna förberedelser

Du som deltagare får gärna ta med eget förkläde och gärna kavel samt något att ta hem ditt bröd i. Meddela gärna eventuella allergier i förväg.

Knap-Ernst stuga

Stugan är ett båtsmanstorp från 1800-talet och förvaltas idag av Torslunda hembygdsförening som två gånger per år bakar i ugnen. Förutom det så avslutar Sensus och Sandås trädgård Öland sina bakkurser med att baka med surdeg i stugan varje termin.

Ledare

Marianne Martinsson, entusiastisk surdegsbagare med eget hembageri, driver eget BnB och håller både trädgårdskurser, surdegskurser och konserter i samarbete med Sensus. Aktiv i Nätverket för tunnbrödsbagare.

Frågor

Om du har frågor eller funderingar vänder du till Marianne på telefon 070-3854758. .

Arrangemangsid: 1602419

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter