Bild: My Timgren

UMEÅ

Mindfulness – Må och fokusera bättre

Varmt välkommen till ”prova på”-workshop och/eller kurs i mindfulness på Campus i Umeå!

Startdatum

24 oktober 2024

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

7 tillfällen, 14 studietimmar

Plats

Kyrkan på CampusStudentprästeriet Umeå Universitet

Umeå Universitet 90187 UMEÅ

Pris

Se beskrivning

Medveten närvaro bidrar till så väl bättre mående som fokus och kan hjälpa oss att hitta balans mellan studier/arbete och vila. Under kursen återvänder vi gång på gång till nuet med en attityd av att välvilja mot oss själva. Om vi övar regelbundet så ändras hjärnans strukturer på ett sätt som gagnar välmående genom livet. Vi utforskar medvetandets natur, söker tacksamhet för livets små och stora glädjeämnen och övar oss att möta livets utmaningar med acceptans och förtröstan.

Kursen baseras på upplevelsebaserat lärande med praktisk övning, teori och samtal. Tillsammans med cirka 15 minuter övning om dagen mellan träffarna ger detta goda förutsättningar att börja tillämpa de nya kunskaperna redan under kursperioden.

Hemmaträningen består av guidade mindfulness-övningar och dagboksanteckningar kring övandet.

”Prova på-workshop”: Torsdag 24 oktober kl. 18-20

Kursstart (Kurs sju veckor): Torsdagen 31 oktober klockan 18-20

Plats "stilla rum" universitetsbiblioteket: https://use.mazemap.com/#v=1&campusid=289&zlevel=2¢er=20.306550,63.821186&zoom=16.7&desttype=poi&dest=762203

Kursen leds av Ruben Timgren - Mindfulness-instruktör och samtalsstödjare. Ruben har 13 års erfarenhet av egen mindfulness-träning och väver in insikter från bland annat utvecklingspsykologi och nonviolent communicaiton i sina kurser.

Pris: 700 kr för arbetande. 450 kr student/sjukskriven/pensionär. (Har du svårt att betala detta pris, hör av dig till ledaren. Vi vill inte att någon ska avstå av ekonomiska skäl.)

 

Mindfulness kan både förebygga och lindra psykisk ohälsa som depression och ångest. Samtidigt är det viktigt att du är införstådd med att denna kurs inte är avsedd som behandling för psykisk ohälsa. Om du lider av psykisk ohälsa som är mer än bara lite ökad oro eller nedstämdhet så behöver du för att kunna delta på kursen:

·       * Diskutera deltagandet på kursen med din behandlande kontakt inom sjukvården

·        * Berätta för ledaren, via mejl eller på telefon, om besvären så att ni kan prata om lämpligheten med kursen och hur ni kan anpassa den så det blir så bra som möjligt för dig.

·       * Du behöver också själv tänka igenom och göra en plan för hur du ska agera om besvären förvärras av övningarna vi gör under kursen hemma eller på plats.

Om du har några funderingar om detta eller något annat kring kursen, kontakta ledaren: rubentimgren@gmail.com

Arrangemangsid: 1608919

Ledare

Ruben Timgren

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter