ÖRNSKÖLDSVIK

Livsberättargrupper - om att bryta äldres ofrivilliga ensamhet med Annika Strådahl

Datum

7 november 2024

Dag

Torsdag

Tid

Kl 10:00 - 11:00

Pris

Kostnadsfritt

Livsberättargrupper är ett koncept som är utvecklat för att äldre människor som är ofrivilligt ensamma, tillsammans under strukturerade former får blicka tillbaka på sitt liv och dela erfarenheter och berättelser. Konceptet, som Stadsmissionen tidigare arbetat med och utbildat samtalsledare för, är vetenskapligt utvärderat och har visat mycket goda resultat.

Efter föreläsningen går vi tillsammans till lokalen Vardagsrummet, Lasarettsgatan 9C i Örnsköldsvik för en workshop i ämnet. Vi provar på några övningar och lär oss om hur man under strukturerade former kan se tillbaka på livet och dela erfarenheter och berättelser. I gemenskapen som uppstår och den bekräftelse deltagaren får, kan det bli lättare för personen att se positivt framåt.

Denna workshop sker i samarbete med Bilda och för mer information och anmälan se Livsberättargrupper – workshop tillsammans med Annika Strådal (Övik) | (bilda.nu)

Föreläsningen med tillhörande workshop sker inom ramen för Psykeveckan i Örnsköldsvik, måndag 4/11 – söndag 10/11, på temat ”Psykisk (o)hälsa berör oss alla”. För mer information se https://finsamornskoldsvik.se/arrangemang/psykeveckan-2024

Arrangemangsid: 1609562

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter