ÖREBRO

Lappa, laga och förnya i Lillåns församlingshem hösten 2024

Har du något klädesplagg som sällan eller aldrig används eller något trasigt som ligger i byrålådan hemma? I stället för att bära på lite dåligt samvete för de där forna favoriterna längst in i garderoben, så plockar vi fram och tar hand om dem. Kanske behöver de bara lagas, sys om lite, förkortas eller förlängas.

Startdatum

10 oktober 2024

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:30

Omfattning

5 tillfällen, 9 studietimmar

Plats

Axbergs församlingFörsamlingshemmet Lillån

Kyrkvägen 4 A 70375 ÖREBRO

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi behöver alla bidra till att minska vårt ekologiska fotavtryck och för att göra skillnad bjuder vi in till en klimatsmart och kreativ kurs i höst. Genom att minska produktionen och konsumtionen av varor och resurser bidrar vill en ett mer hållbart samhälle. Hoppas du vill vara med. 

 

Ta tillvara på det du har i hemmet 

Fynda i din egen garderob

Så vad kan du då göra för att ta hand om kläderna i din garderob? 

Anmäl dig till vår nya studiecirkel i Lillåns Församlingshem där vi går igenom olika sätt att laga och förändra ”kläder i vila” för att de skall komma till användning, glädje & nytta igen.

Du tar med dig de det som behöver ”tas om hand”, på plats finns symaskiner, strykjärn, ett urval av  tyger, tråd, knappar, sprättare och kursledare. Det finns ett begränsat antal symaskiner, vill du sy hela tiden får du ta med egen. Vill du laga med speciellt tyg ta med det.

Inga förhandskunskaper krävs, nybörjare som vana fixare är välkomna! Vi lär av varandra och får stöttning av Lotta som är kursledare. 

Kursledare Lotta Pettersson

Jag som leder er i ”klädrenoveringen” heter Lotta Pettersson, bor i Lillån och har varit studiecirkelledare i textilt återbruk i drygt tio år. För mig som hållit på med det här länge känns det extra kul att ”textilförädling” nu ses som hållbart, klimatsmart, ekonomiskt och trendigt förutom att det är så kreativt och roligt. 

Datum: 

Vi kommer att träffas i Lillåns Församlingshem vid fem torsdagar varannan vecka med start den 10 oktober kl 18.00-20.30.

10/10

24/10

7/11

21/11

5/12

 

Vi bjuder på fika, kaffe/te och smörgås.

 

Vid varje tillfälle tar du med dig de kläder du vill åtgärda, men för att få någon ordning på träffarna har vi lite löst hållet tema för varje gång.

1. Hur och var börjar jag och vad behövs?

2. Ändra kläder; förkorta, förlänga, minska, bredda.

3. Lappa & laga; olika exempel på var kläder slits och vad man kan göra åt det.

4. Fixa & gör om; knappar, fläckar, roliga detaljer, sy nytt av gammalt.

5. Jeans, jeans, jeans….

 

VÄLKOMMEN till en klimatsmart, kreativ och kul kurs i höst!

 

Kostnad och anmälan: Studiecirkeln är kostnadsfri. Vi samlar in frivilliga gåvor till ACT, Svenska kyrkans internationella arbete.

 

Kontaktpersoner:

Lotta Pettersson, charlotta.pettersson@orebro.se 

Karin Eriksson, karin.e.ericson@hotmail.com 

Laila Berglund, laila.berglund2@svenskakyrkan.se

 

 

Arrangemangsid: 1599210

I samarbete med

Ledare

Laila Berglund

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter