Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

UPPSALA

Kulturnatten hos Sensus

Välkommen till Sensus på kulturnatten! Du kan förvänta dig föreläsningar, givande samtal, musik och sång när vi bjuder in till en stund i kulturen och demokratins tjänst.

Datum

14 september 2024

Dag

Lördag

Tid

Kl 15:00 - 19:30

Pris

Kostnadsfritt

Hålltider

15.00 - 15.45  Hiphop: Bildning eller Kriminalitet?

Johan Söderman, docent i musikpedagogik vid Lunds universitet och professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Göteborgs universitet, delar med sig av sina insikter om hiphopens dubbla natur. Han utforskar hur denna musikgenre kan fungera som en positiv samhällskraft och pedagogisk resurs, men också hur den ibland kan glorifiera kriminalitet.

16.00 - 16.30  Elements Hip hop studio

Upptäck hiphopverksamheten Elements i Uppsala, som har sin bas på Gränby fritidsgård. Vi får en inblick i deras arbete och hur de engagerar ungdomar genom musik och kultur, och hur de skapar en meningsfull fritid för unga.

16.45 - 17.30  Filosofiska samtal - Platon och demokratin

Upptäck Platons tankar om rättvisa och demokrati. I samtalet undersöker vi hur hans filosofi kan vara relevant för vår moderna demokrati och vilka lärdomar vi kan dra från hans verk för att stärka vårt samhälle.

17.45-18.30 Klimatpsykologerna om klimatångest och varför det görs så lite

Klimatpsykologerna diskuterar klimatångest och de psykologiska barriärerna som hindrar oss från att agera. Vi får också höra om hopp och handling i klimat- och ekokrisen, och vad vi kan göra för att övervinna dessa hinder.

18.45 - 19.30 Våra svenska visor med Ruben Holmberg

Ruben Holmberg tolkar svenska visor av Bellman, Vreeswijk och Edwall på sitt alldeles egna vis i en akustisk liveshow i Sensus café. En stund av musik och nostalgi, där klassiska svenska visor får nytt liv.

15.00-19.30 WHITE ON BLACK…. LESS IS MORE 

I foajén håller konstnären Carlos Manby en mindre konstutställning där han utforskar enkelhet genom "less is more" med temat "Låt betraktaren fullborda bilden". Ljus och skuggor låter betraktarens sinne göra resten.

Kulturnatten hos Sensus

Schemat för kvällen erbjuder något för alla, oavsett om du är intresserad av djupa diskussioner, inspirerande musik eller engagerande föreläsningar. 

Demokrati är kärnan i vårt program. Vi bjuder in till samtal och aktiviteter som främjar delaktighet och medborgarengagemang, med målet att inspirera till en djupare förståelse för demokratins betydelse i samhället.

Inträdet är kostnadsfritt och fika finns att köpa på plats.

Varmt välkommen!

#kulturnattenuppsala.

Arrangemangsid: 1602077

I samarbete med