Distans / på plats

Hållbar folkbildningsvecka: Svenska turistföreningen om hållbart resande

Välkommen till en lunchföreläsning där Sara Berggren från Svenska Turistföreningen berättar om hur vi kan upptäcka mer av Sverige på ett hållbart sätt. Föreläsningen är en del av Sensus satsning "Hållbar folkbildningsvecka" och Sara tipsar oss om generella klimatsmarta tips såväl som sina egna favoriter.

Datum

14 november 2024

Dag

Torsdag

Tid

Kl 12:00 - 12:50

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Tema: resa hållbart - vad innebär det? 

Sara Berggren från Svenska Turistföreningen ger tips på hur vi kan uppleva Sveriges fantastiska natur på ett klimatsnålt sätt. Vi får exempel på storslagna vandringar i Sverige som går att nå med kollektivtrafik och dessutom några personliga favoriter. Sara berättar också hur just själva resan till ett resmål är det som gör den största miljöpåverkan oftast och inspirerar kring att tänka utanför boxen.

 

Vi skickar ut en Zoomlänk samma dag till de som anmält sig.  

Agenda 2030:
Denna föreläsning kopplas till mål 3 - god hälsa och välbefinnande, 12 - hållbar konsumtion produktion och 13 - bekämpa klimatförändringarna i Agenda 2030. 

Hållbar folkbildningsvecka:
Det här arrangemanget är en del av Sensus hållbara folkbildningsvecka. Ett nationellt initiativ för att uppmärksamma det arbete som vi och våra samarbetsparter gör inom ramen för de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Veckorna innehåller både digitala och fysiska arrangemang som är öppna för alla.

Se hela programmet här.

Arrangemangsid: 1608139

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter