LUND

Gospelfest 2025 - connecting people

En inspirerande dag för sångare, körledare och publik tillsammans med bl.a. Cedwin Sandanam, körledare för Tensta Gospel Choir, Walter Owens, Minister of Music and Arts i Salem Baptist Church of Chicago och Mikaela Häger, körledare, sångpedagog och initiativtagare till Arvsfondsprojektet ”Körsång för psykisk hälsa”.

Startdatum

25 januari 2025

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 9:30 - 21:30

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Plats

Science Village Hall

Rydbergs torg 4 22484 LUND

Pris

450 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I en individualistisk och polariserad värld behöver vi mötesplatser där vi kan träna oss i samspel, delaktighet och tillit. Den gemensamma sången har i alla tider varit en plats där vi genom att använda vår röst gör oss sårbara och möts i ögonhöjd. När Science Village i Brunnshög/Lund väljer att lägga grunden för den nya stadsdelen genom att bygga Science Village Hall först vill Gospelfest självklart finnas med och visa på körsångens betydelse för att forma ett mer mänskligt och hållbart samhälle.  

Den afroamerikanska musiken handlar om ”Good news in bad times”. Vad kan dess historia av utanförskap och gemenskap, svår kamp men samtidigt framtidstro och hopp lära oss idag?    

Under ”Gospelfest 2025 – connecting people” är du välkommen tillsammans med bl.a. Cedwin Sandanam, körledare för Tensta Gospel Choir, Walter Owens, Minister of Music and Arts i Salem Baptist Church of Chicago och Mikaela Häger, körledare, sångpedagog och initiativtagare till Arvsfondsprojektet ”Körsång för psykisk hälsa”.

Van – ovan, kör – enskilda. Alla är välkomna

Dagen börjar med workshop/övning kl 9.30 och avslutas med konsert kl. 18 (och ev. 20).

Om du vill anmäla dig som enskild sångare gör du det på anmälningsknappen ovan.

Avgift 450 kr. Under november får du via mail/post en faktura på deltagaravgiften.
Noter och stämfiler ingår i priset och skickas i början på december då vi har fått din betalning.

Anmälan som kör (minst 10 sångare):
För att garanteras plats (det finns ett begränsat antal platser). fyll så snart som möjligt i formuläret: https://forms.gle/a8psmm4PM3jVPZ1u9

Deltagaravgiften när ni anmäler er som kör är 390 kr per sångare, som betalas gemensamt till Soulful Music senast 25 november samtidigt som ni via mail bekräftar exakt antal sångare.
Därefter skickas samtliga noter och stämfil till körledaren för instudering.
(Det går även bra att senare i höst beställa extra noter/CD via www.gospelstart.se).

Förberedelse:
För att kunna få ut mesta möjliga av dagen är det viktigt att du som sångare kommer väl förberedd så att vi kan fokusera på att jobba med dynamik och uttryck. Vi kommer att sjunga ca 7 sånger ur det nya notmaterialet "Sjung Gospel 2025". I deltagaravgiften ingår nothäfte och stämfil.

Publikbiljetter:
Biljetter till släkt och vänner som vill vara med och lyssna istället för att sjunga kommer att släppas 1 december. Det är vi som tillsammans fyller nybyggda Sciene Village Hall!

Gospelfest Malmö startades av Jonas Engström och Emma Leijon 2016 och har sedan dess (i olika lokaler) årligen samlat närmare 1000 sångare och körledare från hela Skåne med omnejd för inspiration tillsammans med svenska och amerikanska gäster.

Gospelfesten är ett samarbete mellan Sensus, Soulful Music, ReChoired, Skånetrafiken, Svenska Gospelverkstaden och Sveriges Körförbund. 

Arrangemangsid: 1608317

Ledare

Jonas Engström

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter