Gävle Gospelfestival 2025

Välkommen till en jubileumshelg fylld med härlig gospel tillsammans med Sarah Dawn Finer, The Gospel Project, en amerikansk gästartist samt Gävle Gospels masschoir under ledning av Anki och Magnus Spångberg.

Startdatum

10 december 2024

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Se beskrivning

Pris

620 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Välkommen till Gävle Gospels 25-årsjubileum!

Fira med oss under en helg fylld med härlig gospelmusik! Vi har äran att presentera en amerikansk gästartist (mer information kommer snart), vår svenska stjärna Sarah Dawn Finer, Gävlegruppen The Gospel Project och Gävle Gospels masschoir med 350–400 sångare under ledning av Anki och Magnus Spångberg.

Sarah Dawn Finer – Svensk gästartist

Sarah Dawn Finer är en av Sveriges mest mångsidiga artister. Med en kraftfull och känslosam röst har hon berört publiker i alla musikaliska genrer. Hon har samarbetat med artister som Moneybrother, Peter Jöback och Benjamin Ingrosso, och har framträtt för både storpublik och digniteter som kungar och statsministrar. Sarah har deltagit i Melodifestivalen och Eurovision på flera sätt, inklusive som programledare och artist. Hon har också blivit en global humorsuccé som karaktären Lynda Woodruff.

Förra året släppte Sarah en ny singel och i vinter ger hon sig ut på en julturné tillsammans med Samuel Ljungblahd, David Michael Wyatt och Norrbotten Big Band.

Anki och Magnus Spångberg

Anki och Magnus Spångberg har varit en del av Gävle Gospelfestival i 24 år. Magnus är kapellmästare för Triple & Touch och Star for Life, medan Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skola i Örebro. De har också varit musikansvariga för Stockholm Gospel och har haft ett långvarigt samarbete med Cyndee Peters. Anki och Magnus har arbetat med flera stora körprojekt och driver nu "Sjung med Spångberg" i Örebro, en kör med 400–500 sångare.

The Gospel Project

Under ledning av Stefan Sjöman har The Gospel Project från Gävle deltagit i festivalen sedan år 2000. Kören består av erfarna sångare från Gävletrakten och framför både modern och traditionell gospel.

Cynthia Nunn

Gävle Gospelfestival 2025 kommer att gästas av en starkt lysande gospelprofil, duktig pianist, körledare och solist från Chicago, Dr. CYNTHIA NUNN!
Cynthia är född och uppvuxen i Chicago. Att vara dotter till en begåvad och välkänd musiker, inspirerade hennes kärlek och beundran för gospelmusik i tidig ålder, vilket har fortsatt genom hela hennes liv. Hon har studerat klassiskt piano vid Chicago Conservatory College of Music i fyra år.
2007 fick Cynthia en doktorsexamen i musik och sakral konst från Midwest Biblical Institute. Hon har vunnit många utmärkelser för framträdanden på piano, liksom för hennes stora talang för sångkomposition/arrangemang.
Cynthia har även varit speciell gästinstruktör i Stockholm på deras gospelkörfestival i flera år.Hon har också genomfört flera workshops genom åren i Stuttgart, Frankfurt, Paris och Zürich.

Gävle Gospelfestival 2025

Festivalen inleds med en digital uppstart via Zoom den 10 december kl. 19.00 tillsammans med Anki och Magnus. Repetitionerna startar i Betlehemskyrkan, Gävle, kl. 9.30 lördagen den 8 februari och pågår till kl. 18.00. På söndagen flyttar vi till Gävle Konserthus för genrep och avslutar med en stor jubileumskonsert kl. 18.00. Konserten beräknas vara slut ca kl. 20.30.

Förberedelser

Du förbereder dig hemma genom att repetera in samtliga sånger i förväg.Texter och körstämmor kan laddas ned via en hemsida. Under festivalhelgen får du ett nothäfte.

Anmälan

Anmäl dig senast den 3 december. Anmälan sker individuellt. Om din kör ska betala fakturan, ange körens namn och e-postadress i anmälningsformuläret. Observera att anmälan är bindande och deltagaravgiften återbetalas endast mot läkarintyg vid avanmälan efter den 10 december.

Kostnad

Deltagaravgiften är 620 kr per person, inklusive nothäfte som delas ut i Betlehemskyrkan. Faktura på avgiften skickas ut via e-post i början av december.

Biljetter

Biljetterna till konserten den 9 februari 2025 släpps i oktober via Ticketmaster och Gävle Konserthus. Du kan också köpa biljetter direkt i Gävle Konserthus biljettkassa.

Mer information

För mer information, besök Gävle Gospel eller vår Facebook-sida.

Projektledare: Anna och Hans Helmerson, 070 – 593 60 09
Bilda: Erika Planeskog, 070 - 208 24 46
Sensus: Ingrid Lonér, 018- 66 19 61, 070 - 462 81 44

Arrangörer

Gävle Gospel i samarbete med studieförbunden Sensus och Bilda, Gävle Konserthus, Gävle Kristna Råd, Betlehemskyrkan samt Nöjespoolen.

 

 

Arrangemangsid: 1605444

Ledare

Anna Helmerson

Erika Planeskog

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter