16 mars 2025
Söndag
Kl 10:00 - 12:00
5 tillfällen, 10 studietimmar
På distans
Kostnadsfritt
Fler än 5 platser kvar
Vill du lära dig mer om hur djuren i livsmedelsindustrin har det? Djuren som är en stor del av vårt samhälle men kanske många av oss inte har så mycket kontakt med. Tillsammans lär vi oss mer om deras liv och får en större förståelse utifrån deras perspektiv.
Innehåll
Vi lär oss om djurens liv inom livsmedelsindustrin. Utifrån ett etologiskt perspektiv går vi igenom hur djuren upplever miljön som de lever i, när de transporteras och slutligen slakten. Förhoppningsvis gör vi även ett besök på en gård där djur föds upp och även på ett slakteri. Besöken är tänkt att vara i Västra Götaland men kan komma att bli i en annan region också. Avslutningsvis har vi en diskussion utifrån det vi lärt oss och det vi upplevde vid eventuellt besök på gård och slakteri.
Studiecirkeln planeras till helgdagar en dag i månaden och datumen anpassas i samråd med deltagarna.
Förkunskap och material
Ingen förkunskap krävs. Tanken är att utgå från Per Jensens bok “Djurens känslor och vår känsla för djur”, Lina Gustafssons “Rapport från ett slakteri” och DISA materialet från Sveriges lantbruksuniversitet. Alla deltagare är välkomna att bidra med eget material från böcker och studiematerial som är relevanta för studiecirkelns innehåll.
Info om studiecirkel
• Startdatum: 16 mars 2025
• Veckodag: Söndag (eventuella besök: vardag)
• Tid: 10:00 - 12:00
• Omfattning: 5 tillfällen, 10 studietimmar
• Plats: Online eller fysisk i Göteborg (eventuellt besök på gård och slakteri)
• Pris: gratis (eventuell resekostnad för besök)
• Antal platser: 12
Arrangemangsid: 1618438