Bild: Peter Rosvik

VEGBY

Dansföreställning OPUS X med DUON Benedikte Esperi och Cha Blasco

Duon Benedikte Esperi & Cha Blasco mejslar tillsammans fram sina verk där förutsättningarna för vad som ska uppstå påverkas av både platser och sammanhang. Innehållet kan inte förutspås.

Datum

28 september 2024

Dag

Lördag

Tid

Kl 16:00 - 18:00

Plats

Finnekumla Dans&Konstscen

Finnekumla 258 52362 VEGBY

Pris

Kostnadsfritt

OPUS X skapar omslutande performance där gränsen mellan publik och scen bitvis suddas ut. 

Benedikte Esperi & Cha Blasco utforskar regler för hur impulser leder dem genom en obruten improvisation. I avskalad scenisk utformning blir rummens arkitektur en viktig komponent och förutsättning för lyhördhet och nyfikenhet. Scenisk form är en komposition i nuet – en lek i momentum – där koreografi, ljud, musik och plats möts.

Projektet utforskar möjligheten att eliminera klichéer, könsstereotypa framställningar och kommersialisering av kroppar. Det avvikande och säregna får ta plats och görs till norm utan att exotifieras eller ses som det andra.

Cha Blasco är elektronisk musikkonstnär, kompositör och performer baserad i Göteborg. Han har ett brinnande intresse för programmering, tvärkonstnärliga projekt och klimatfrågor. I sitt konstnärskap undersöker han olika sätt att positionera sig som natur, i stället för i naturen.   Benedikte Esperi är koreograf, performance- och videokonstnär baserad i Västsverige. Hon drivs av att utmana och utmanas inför varje specifik plats och dess förutsättningar, vilket också utgör både innehåll och utformning av hennes verk. Hon är initiativtagare till Finnekumla Dans & Konstscen.   Detta sker i samarbete med Västra Götalands Regionen  

https://lisalarsdotterpetersson.se/vidare/

Arrangemangsid: 1601580

I samarbete med

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter