Har du velat lära dig surdegsbakning från grunden men inte kommit igång? Vill du samtala med händerna i degen? Då är detta kursen för dig!
20 januari 2025
Måndag
Kl 17:00 - 20:00
5 tillfällen, 20 studietimmar
2500 kr
Under denna kurs gör vi egen surdeg och bakar olika sorters surdegsbröd t.ex frallor, tunnbröd, limpor, fyllda bröd, fruktbröd och rågbröd! Teori och praktik varvas och det kommer finns utrymme för bakprat. Fika med surdegsbröd ingår och alltid minst 1 bröd att ta med hem varje kväll. Vi bakar också med ölandsvete och andra kulturspannmål och kursen avslutas med att vi bakar i en vedeldad ugn vilket är en fantastisk upplevelse utöver det vanliga!
Upplägg
Varannan vecka för att ha tid och möjlighet att träna och baka mellan gångerna och förankra kunskaperna du får på kursen. Varje gång tar vi upp frågor, fördjupar lärandet och diskuterar det som sker - en liten grupp på 4 personer gör att alla frågor hinns med.
Betalning sker direkt till Sandås Trädgård Öland.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, bara en längtan efter att knåda deg tillsammans med andra. Allt vi gör på kursen kan göras hemma med vanlig spis mellan gångerna för den som vill befästa sin kunskaper.
Plats
Sandås Trädgåd Öland i Färjestaden samt i Knap-Ernst stuga sista gången då vi bakar i vedeldad ugn.
Ledare
Marianne Martinsson, entusiastisk surdegsbagare med eget hembageri, driver eget BnB och håller både trädgårdskurser, surdegskurser och konserter i samarbete med Sensus. Aktiv i Nätverket för tunnbrödsbagare.
Anmälan
Du anmäler dig via anmälningslänken längst upp på sidan.
Om du har frågor eller funderingar vänder du till Marianne på telefon 070-3854758. Kursen startar vid tillräckligt många deltagare.
Arrangemangsid: 1611005