Distans

Arbetsmiljöverkets nya regelverk

Info & frågestund för för dig som är HR, chef, arbetsledare eller skyddsombud.

Startdatum

19 november 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 13:00 - 15:30

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fullbokat

Arbetsmiljöverkets nya regelverk – info & frågestund

1 januari 2025 ändras Arbetsmiljöverkets regelverk för arbetsmiljön. Arbetsgivaren har ansvaret för arbetsmiljön och skyddsombudet har en mycket viktig roll i kraft av sina befogenheter. En grund för att kunna arbeta systematiskt förebyggande och hälsofrämjande, är att alla i sin roll har kunskap om de regler som gäller för arbetsmiljön. Nu förändrar Arbetsmiljöverket sin regelstruktur och gör reglerna tydligare och mer tillgängliga. Vi guidar dig! Vi kommer att gå igenom alla förändringar och hur allt hänger ihop. Det blir även ett praktikfall för att illustrera hur man kan jobba framöver. Det kommer att finnas utrymme för frågor och diskussioner.

Ett viktigt undantag är reglerna för byggherrar, projektörer och byggarbetsmiljösamordnare (AFS 2023:3). Där har det tillkommit nya regler som förtydligar ansvar och uppgifter framförallt i de tidiga skedena av byggprocessen. Du som verkar inom dessa områden bör delta i utbildning som innehåller specialkompetens för de områdena.

Anitha Kiianlinna är arbetsmiljö- och organisationskonsult, beteendevetare och personaldialogcoach. Anitha arbetar sedan drygt 25 år som konsult, med fokus på arbetsmiljörätt, systematiskt arbetsmiljöarbete och sociala och organisatoriska arbetsmiljöfrågor.

Sista anmälningsdag 17 november.

Arrangemangsid: 1607488

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter