Civilsamhälle
I civilsamhällets fria föreningsliv möts människor runt gemensamma intressen för att åstadkomma lösningar på samhällsproblem, försvara rättvisa och frihet. Sensus relationer med en mångfald av samverkansparter ger oss möjlighet att vara en folkbildande, överbryggande aktör.
Mer än hälften av den vuxna befolkningen i Sverige deltar regelbundet i ideellt arbete. Det engagemanget bidrar till sociala nätverk, bygger förtroende mellan människor och stärker demokratin genom att erbjuda plattformar där medborgare kan engagera sig och uttrycka sina åsikter.
Som studieförbund har vi lång erfarenhet av att arbeta folkbildande när det gäller livsåskådningar och kulturyttringar. Vi verkar inom det multireligiösa och samverkar med aktörer inom en bredd av religioner. Mötet mellan olika perspektiv är ett sätt att värna om det gemensamma, så väl som en plats för hopp, tillit och livsmod.
Vi behöver söka kunskap om varandra, oss själva och de sammanhang vi befinner oss i. Vi behöver engagerade rörelser i civilsamhället som kan ta sig an samhällets komplexa utmaningar! Låt oss göra det tillsammans.
Föreningsutveckling
Sensus möjliggör för tusentals föreningar att stärkas och utvecklas varje år. Allt från lokala intresseföreningar till regionala och nationella organisationer.
Läs merProjekt och uppdrag
Med våra projekt och uppdrag når vi grupper i samhället som tenderar att hamna i utanförskap. Det kan vara äldre, nya i Sverige, personer med funktionsvariationer eller långtidsarbetslösa.
Läs merAktörer vi samarbetar med
Sensus består av nationella medlemsorganisationer där Sensus regioner även har fler medlemsorganisationer. Därutöver har Sensus tusentals samarbetsparter som vi samarbetar med i verksamheten.
Läs merSamarbeta med oss
På den här sidan berättar vi om hur ett samarbete med Sensus kan se ut.
Läs merStarta en studiecirkel
En studiecirkel är ett fantastiskt sätt att mötas, utvecklas och lära av varandra. Basen i vår verksamhet är studiecirkeln, en grupp människor som utifrån sina behov och intressen söker kunskap tillsammans.
Läs merKontakta oss
Här hittar du kontaktuppgifter till Sensus medarbetare.
Läs mer

Ny i Sverige
Sensus stödjer på många olika vis asylsökandes och nyanländas språkinlärning och delaktighet i samhället. Genom studiecirklar i svenska, samhällsinformation och kultur möjliggör vi för asylsökande att fördjupa sina kunskaper om Sverige.
Studiecirklarna bedrivs i samarbete med flera olika organisationer och föreningar vilket skapar nya möten och sammanhang.
Demokratisk beredskap
Demokratisk beredskap är en studiecirkel uppdelad på sex tillfällen, där vi med hjälp av Lottapodden utforskar vad demokratin betyder för oss allihop, med både rättigheter och ansvar. Med stärkt kunskap kan vi alla göra aktiva demokratiska handlingar i vardagen.
Så samarbetar Sensus med Bröstcancerförbundet
"Lokalföreningarna inom Bröstcancerförbundet och förbundet i sig driver jättefin och viktig verksamhet. De skapar möjligheter för samtal och erfarenhetsutbyte som inte bara blir en fin folkbildande verksamhet utan även är en viktig stöttning", säger Jonna Persson, verksamhetsutvecklare på Sensus.

Sensus samverkan med fackförbund
Sensus samverkar med fackförbunden i form av utbildningar och kurser för såväl förtroendevalda och ombudsmän som för medlemmar. Vi hjälper organisationer och arbetsplatser att utvecklas med engagerad och kompetent medlemskraft och medarbetarkraft.
Berättelser från verksamheten
Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning

Sensus antidiskrimineringsbyråer
Det finns 18 lokala antidiskrimineringsbyråer i Sverige som arbetar för att förebygga och motverka diskriminering. Sex av dem drivs med Sensus som huvudman. Kontakta gärna byråerna för frågor om diskriminering och lika rättigheter!